“Cam Döngüsünü Tamamla” Hareketi, Geri Dönüşümde Büyük Hedeflerle Başladı! - Gürallar Cam Ambalaj

“Cam Döngüsünü Tamamla” Hareketi, Geri Dönüşümde Büyük Hedeflerle Başladı!

07-07-2020

Avrupa genelinde geri dönüşüme yönelik cam toplama oranını 2030 itibariyle %90’a çıkarmak için “Cam Döngüsünü Tamamla” (Close The Glass Loop) hareketini başlatan Avrupa Cam Ambalaj Endüstrisi, Haziran ayı itibariyle hareketi başlattığını duyurdu.

Online lansman etkinliğinde 200'den fazla katılımcı, 11 ülkenin kurucu ortakları ve ulusal temsilciler platformu resmen başlatarak Avrupa Eylem Planı’nı imzaladı. Çevrimiçi etkinliğe video mesajı yoluyla katılan Çevre, Balıkçılık ve Okyanuslardan sorumlu Avrupa Delegesi Virginijus Sinkevičius; "Cam, geri dönüşümsel bir malzemenin harika bir örneğidir. Atık toplama ve geri dönüşümle olağanüstü sonuçlar elde edilmektedir. Ancak bugün, daha fazlasını yapmak istediğinizi, AB genelinde seviyeleri yükseltmeye ve tüm zincir boyunca iyileştirme için yer aramaya kararlı olduğunuzu gösteriyorsunuz. Görevinizi tamamlayacağınızdan ve cam döngü platformunu atık hiyerarşisinin daha yüksek seviyelerine taşıyacağınızdan eminim.” açıklamasında bulundu.

“Cam Döngüsünü Tamamla” hareketi, cam ambalaj toplama ve geri dönüşüm döngüsünün farklı paydaşlarını ortak bir Avrupa platformunda buluşturarak cam ambalaj toplama açığının kapatılması ve geri dönüşümlü camın (cam kırığının) kalitesinin artırılmasını hedeflemektedir. Bu sayede kaynaklar ‘’Şişeden Şişeye’’ geri dönüşüm döngüsü içerisinde verimliliğini koruyacaktır. Daha fazla miktarda kaliteli cam kırığına ulaşılabilmesi, kaynak açısından verimli bir üretim süreci ile premium düzeyde, güvenli ve tamamen geri dönüştürülmüş materyal elde edilmesini sağlar.