GCA, Dünyaca Ünlü Tasarım Ödülü Red Dot 2019’un Sahibi Oldu! - Gürallar Cam Ambalaj

GCA, Dünyaca Ünlü Tasarım Ödülü Red Dot 2019’un Sahibi Oldu!

12-09-2019

Gürallar Cam Ambalaj, “Mai Dubai” şişesi ile tasarım dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Red Dot Ödülü’nün sahibi oldu.

Red Dot; moda ve takı tasarımından, elektronik cihazlara, mutfak eşyalarından mobilyalara kadar uzanan geniş bir alanda, seçkin uluslararası ürün tasarımlarını ödüllendiren tasarım konsepti yarışmasıdır. Her sene dünyanın en seçkin markalarının yeni ve yaratıcı tasarımlarıyla katıldığı yarışma; aynı zamanda endüstriyel tasarımla ilgilenen katılımcıların fikirlerini gerçeğe dönüştürecek iş ortakları bulmalarına da ön ayak olduğu için önem taşımaktadır.

Bu prestijli yarışmanın bu yılki ödül alan tasarımlarından biri ise Dubai’de bulunan Cayan Tower’dan esinlenilerek tasarlanan “Mai Dubai” şişesi olmuştur. İhtişamlı yapıları referans alarak ödüllü tasarımlarına devam eden GCA; 90 derecelik kıvrımı ile dünyanın en yüksek yapılarından biri olan Cayan Tower’ın hatlarını ve Burj al Arab Binasının ikonik yapısını kendisine referans alarak, “Mai Dubai” Premium cam şişesini hayata geçirmiştir.

Dubai’deki Cayan Tower ve Burj al Arab Binasından esinlenerek tasarlanan Mai Dubai şişesi, 330 ml ve 750 ml şeklinde dizayn edilmiştir. Ayrıca, ergonomik yapısıyla kullanıcısına kolay bir kavrayış sağlarken, tasarımıyla da estetik ve şık bir görsellik sunmaktadır. “Mai Dubai” şişe tasarımı; kırmızı etiketli kapağı ile güç ve tutku hislerini temsil ederken, bükümlü ve parlak yapısıyla tüm bakışları üzerine toplamaktadır. Tasarımı ile premium cam şişelere yeni bir bakış açısı kazandıran Mai Dubai şişesi; 5 bini aşkın yeni tasarımın arasından sıyrılarak jüri üyelerinden tam puan almayı başarmıştır.

Mai Dubai CEO’su Alexander van ‘t Riet, ‘Mai Dubai cam şişe tasarımından bahsederken “Gürallar tasarım ekibi tarafından yapılan ikonik tasarım sadece göze hoş gelmekle kalmıyor, aynı zamanda sofra üzerinde zarif görünüyor ve ergonomik bir tutuş sağlıyor’’ ifadelerini kullanmıştır.

Cam ambalaj tasarımlarının her birini iş ortaklarının ihtiyaç ve memnuniyetine göre özgün bir şekilde tasarlayan Gürallar Cam Ambalaj, alanında uzman mühendisleri ve tasarımcılarıyla, küresel çapta ses getiren yarışmalardan lider dönmeye devam etmektedir. Gürallar Cam Ambalaj, 2017 yılında Galata Kulesi’nden ilham alarak tasarladığı Beyoğlu Gazoz şişesi ile de Red Dot Ödülü’nün sahibi olmuştur.

1 Kasım 2019 tarihinde Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilecek törende GCA da Red Dot Tasarım Ödülünü ülkesine taşımanın gururu ile tören alanında olacak.

Ar-Ge ve inovatif yatırımlara her zaman öncelik veren Gürallar Cam Ambalaj, gelişen teknolojiyi, üretim süreciyle birleştirerek; cam ambalaj sektöründe yenilikçi adımlar atmaya devam etmektedir.

MAI DUBAI HAKKINDA

Mai Dubai, 2012 yılında Dubai’de kurulmuş bir şişelenmiş içme suyu şirketidir.

2014 yılında faaliyete geçen şirket, kurulduğu günden bu yana; ürünlerinde yüksek kalite, yüksek standartlar ve tüketici memnuniyetini ön planda tutmuştur.

İsmini, Arapça’da su anlamına gelen ‘Mai’ ve İngilizce’de ‘'Benim Dubai’m’’ anlamına gelen ‘Mai Dubai’ kelimelerinden almıştır.

Şirketin yerel ve global olarak yüksek kalite standartlarını sağlamasındaki bir unsur da Dubai Elektrik ve Su Otoritesi’ne bağlı olmasıdır.

Mai Dubai lansmanından bu yana geçen dört yıllık sürecin sonunda, Birleşik Arap Emirlikleri'nin önde gelen şişelenmiş içme suyu şirketlerinden biri haline gelmiştir.

Mai Dubai, yalnızca BAE’de değil dünyadaki çeşitli pazarlarda bir çok ülkeye ihracat yaparak dünya standartlarında bir marka olmuştur.

Mai Dubai, 2015’ten bu yana Emirates Hava Yolları’nın su ihtiyacını karşılayarak, çözüm ortaklığı yapmaktadır.