GCA, İstanbul Avrasya Ambalaj Fuarı’nda Tüm Dünyadan Ziyaretçileriyle Buluştu

Türkiye’de cam ambalaj sektörünün öncülerinden olan GCA, 11-14 Ekim tarihlerinde İstanbul Tüyap’ta 28’ncisi düzenlenen Avrasya Ambalaj Fuarı’na katıldı. Ambalaj endüstrisinin en büyük buluşması olarak nitelendirilen fuarda GCA, ambalaj sektörüne yönelik çözümlerini sergiledi.

Gürok Grubu’nun sofra camı üretiminde 30 yılı aşkın birikim ve deneyimini, cam ambalaj sektöründe yenilikçi bir yaklaşımla devam ettiren GCA, gıda ve içecek sektörleriyle ambalaj endüstrisinin tüm paydaşlarını bir araya getiren Avrasya Ambalaj Fuarı’ndaki 5. salon 522 no’lu standında yurt içi ve yurt dışından ziyaretçilerini ağırladı. En yeni tasarımlarını sektör profesyonelleri ile buluşturan GCA, yenilikçi ürünleri ile büyük bir ilgi gördü.

“Gelecek yıllarda da fuarlarda yer almaya ve sektöre yenilikler sunmaya devam edeceğiz”

Fuarların firmalara çok büyük katkıları olduğunu belirten GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, “Özellikle ambalaj sektörü gibi sürekli yeniliklerin ve teknolojik gelişmelerin yaşandığı bir alanda fuarlar, firmaların hem global trendleri takip etmeleri hem de yeni ürünleri ve teknolojileri ilk elden görmeleri açısından son derece kritik bir rol oynamaktadır. Avrasya Ambalaj Fuarı, bize sadece yeni teknolojileri ve tasarımları tanıtma fırsatı değil, aynı zamanda müşterilerimizle doğrudan iletişim kurma ve geri bildirim alma şansı da sunuyor. Öte yandan ziyaretçilerimizin standımıza gösterdiği yoğun ilgi de bizi çok mutlu etti. Yurt içinden ve yurt dışından birçok iş ortağımızla yüz yüze görüşme fırsatı bulduk, bu da bize sektörün nabzını daha yakından tutma imkânı sağladı. GCA olarak, gelecek yıllarda da hem yurt içinde hem de yurt dışında fuarlarda yer almaya ve sektöre yenilikler sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kalite, inovasyon ve sürdürülebilirlik ile geleceği şekillendiriyor

Cam ambalaj üretiminde kalite, inovasyon ve sürdürülebilirliğin GCA için anahtar kelimeler olduğunu vurgulayan Dr. Abdullah Gayret, “GCA olarak cam ambalaj üretimini sadece bir endüstri faaliyeti olarak değil, aynı zamanda kalite, inovasyon ve sürdürülebilirlikle bütünleşen bir süreç olarak görüyoruz. Küresel bir perspektifle yürüttüğümüz çalışmalarımızla, camın sonsuz potansiyelini şekillendirerek dünya çapında etkiler yaratmaya devam ediyoruz. 2023 yılında özellikle gıda ve içecek sektörünün önde gelen alt kategorilerinden biri olan spirits alanına odaklanarak, dünya standartlarını aşan cam şişe ve kavanoz üretimine imza atıyoruz. Renksiz camın eşsiz özelliklerini su gibi temel ürünlerden meyve sularına kadar geniş bir yelpazede sunarak, iş ortaklarımıza üstün kalite ve estetik sunma fırsatı sağlıyoruz. Tasarım konusundaki kabiliyetlerimizle de sektörde farklılık yaratıyoruz. Her bir tasarımımızı, markaların özünü ve karakterini yansıtan benzersiz ambalajlar olarak ortaya çıkarıyoruz. Bu süreçte çevre bilincini korumak da önceliklerimiz arasında yer alıyor. Yenilikçi ve sürdürülebilir bir bakış açısıyla, atık üretimini minimize ediyor ve çevre dostu alternatifleri teşvik ediyoruz. Bu bağlamda iş ortaklarımız ile birlikte başlattığımız EKOMAT Projesi ile çevre bilincini yaygınlaştırıyor ve sürdürülebilir bir geleceğe yatırım yapıyoruz. Aldığımız ödüller de bize motivasyon sağlıyor. Monaco’da katıldığımız Luxe Pack Monaco 2023 Fuarı’nda EKOMAT Projesi ile jüri özel ödülünün sahibi olduk. Bu ödül ile 25 yıllık fuar tarihine imzamızı atmanın gururunu yaşıyoruz. GCA olarak her zaman daha iyisi için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GCA, İstanbul Avrasya Ambalaj Fuarı’nda Tüm Dünyadan Ziyaretçileriyle Buluştu

20.10.2023