GCA, Geri Dönüşüm Projesine En Çok Katkı Veren Çalışanlarını Ödüllendirdi

Geri dönüştürülebilen atıkların ekonomiye kazandırılması ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması amacıyla GCA ve iş ortakları tarafından başlatılan EKOMAT Projesi’nin ilk 9 ayında 1 milyon 239 bin 148 adet cam, plastik ve metal şişe geri dönüşüme kazandırıldı. GCA ve LAV çalışanlarından “Geri dönüşümün dijital dönüşümü” niteliğindeki projeye en çok katkı veren ilk 12 kişi ise Kütahya OSB’deki GCA fabrikasında düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Geri dönüşebilen ambalaj atıklarının ekonomiye kazandırılması ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması hedefiyle yola çıkan EKOMAT Projesi ülkemizin en önemli cam ambalaj üreticilerinden olan GCA ve Park Cam firmalarının finansal desteği, Bircam Vakfı’nın atık yönetim organizasyonu ile sürdürülebilirliğe katkı sağlamaya devam ediyor. Cam, plastik ve metal içecek ambalajlarının depozito iade makineleri ile yüzde 100 geri dönüşümünü sağlamak amacıyla 17 Haziran 2022’de hayata geçirilen projenin ilk 9 ayında, toplam 1 milyon 239 bin 148 adet ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırıldı.

İlk 12 kişiye hem ödül hem teşekkür sertifikası verildi

Projenin gerçekleştirildiği pilot şehir Yalova’daki 33 EKOMAT depozito iade makinesinin yanı sıra, Kütahya’daki GCA ve LAV markası üretim tesisleri ile İstanbul’daki GCA ve LAV pazarlama ofislerinin girişlerine yerleştirilen iade makinelerine en çok geri dönüşüm katkısı veren ilk 12 kişi GCA tarafından ödüllendirildi. Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki GCA üretim fabrikasında düzenlenen tören kapsamında, 4 ayrı noktada yer alan her bir cam şişe geri dönüşüm makinesine en çok katkıda bulunan ilk 3 kişiye ödüllerinin yanında teşekkür ve tebrik sertifikaları takdim edildi. Daha temiz bir çevre ve daha yaşanır bir dünya için sürdürülebilirliğe verilen katkıların GCA tarafından ödüllendirilmesiyle, geri dönüşüm bilincinin bir adım daha ileriye taşınması hedeflendi. Ödüller ve sertifikalar ise hak sahiplerine GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret tarafından takdim edildi.

9 ayda 100 tonun üzerinde doğal kaynak tüketimi engellendi

“Geri dönüşümün dijital dönüşümü” niteliğindeki EKOMAT projesi ilk 9 ayda 106.155 kilogram doğal kaynak kullanımının boşa harcanması engellenirken, 201 varil petrol tüketiminin de önüne geçilmiş oldu. Karbon ayak izinden 3.048 kgCO2, enerji tüketiminden 71.958 kilowattsaat (kwh), depolama alanından ise 342 metreküp tasarruf edildi. Toplam 1 milyon 239 bin 148 adet ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırılması sayesinde enerji tüketiminden yapılan tasarruf ile 30 konutun 1 yıllık enerji ihtiyacı karşılanırken, düzenli depolama alanına giden atık miktarı 34 çöp kamyonu kadar azaltıldı. Yaklaşık 136 ağacın 1 yılda temizlediğine eşdeğer sera gazının doğaya salınımı engellenirken, 13 bin 335 aracın 1 günlük ortalama yakıt tüketimine eşdeğer petrol tasarrufu sağlanmış oldu.

GCA, Geri Dönüşüm Projesine En Çok Katkı Veren Çalışanlarını Ödüllendirdi

31.05.2023