Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Dikkat Çekiyor

Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri sürdürülebilir bir dünyaya dikkat çekti

GCA, üretim kapasitesinin yüzde 13’ünü geri dönüşümle sağlıyor

Çevre ile ilgili sürdürülebilir çalışmaların artırılması amacıyla ÇEVKO Vakfı tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri, sahiplerini buldu. Cam ambalaj alanında faaliyet gösteren GCA’nın altın sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte, GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret yaptığı konuşmayla doğal kaynakların hızla tükendiğine dikkat çekti.

ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı) tarafından, sürdürülebilir hayata katkılarıyla öne çıkan ve “Türkiye’de Yeşil Nokta” simgesini kullanan ulusal ve küresel sanayi kuruluşlarının katılımına açık olarak düzenlenen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri, 1 Kasım 2022’de sahiplerini buldu. Çevre ile ilgili sürdürülebilir geri kazanım çalışmalarının desteklenmesi amacıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen ödül töreni, cam ambalaj sektöründe yenilikçi bir yaklaşımla faaliyet gösteren GCA’nın altın sponsorluğunda gerçekleştirildi.

“Üretimimizin yüzde 13’ünü cam kırıklarıyla gerçekleştiriyoruz”

Konferansın “Döngüsel Ekonomiye Geçişte Türkiye'deki Son Durum ve Genişletilmiş Üretici Sorumluluğu” başlıklı oturumunda konuşmacı olarak yer alan GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, yenilenebilir enerji ve sıfır atık uygulamalarının yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizdi. Doğal kaynakların sınırsız olmadığına dikkat çeken Dr. Abdullah Gayret, “GCA olarak çevremizi ve dünyamızı bekleyen tehdidin bilincinde hareket ediyor, 800 ton olan yıllık üretim kapasitemizin yüzde 13’ünü dışardan aldığımız cam kırıklarıyla gerçekleştiriyoruz. Cam ambalaj sektörü üreticisi olarak üzerimize düşen genişletilmiş üretici sorumluluğunu yerine getirmek, bizim olmazsa olmaz politikalarımızın başında geliyor” dedi.

“Dönüşüme fayda sağlayan tüm çalışmalarda aktif görev alıyoruz”

Bütün üreticilerin doğaya karşı daha duyarlı hareket etmesi için atılan her adımın destekçisi olmaya devam edeceklerini söyleyen Gayret, “Hem gıda ve içecek sektöründe hem de ambalaj sektöründe geri dönüşüme fayda sağlayacak tüm sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev alıyor, elimizden gelen desteği veriyoruz. Ambalaj atıklarının ekonomik ve düzenli geri kazanımı için sanayi, yerel yönetim ve tüketicilerin katkı ve katılımları ile sürdürülebilir bir geri kazanım sisteminin kurulmasına yardımcı olmanın gayreti içindeyiz. Bu bağlamda yüzde 100 ve sonsuz kez kendisine geri dönüştürülebilen bir malzeme olan camı global standartlara uygun üretirken, bir yandan da üretimdeki ayak izimizi azaltacak projeler geliştiriyoruz” diye konuştu.  

Ambalaj sektöründe geri dönüştürülebilir ürünlerin tercih edilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Gayret, şu ifadeleri kullandı: “Sürdürülebilir bir geri kazanım sistemi için 31 yıldır öncülük görevi üstelenen ve sanayinin yükümlülüklerini yerine getirmesine yardımcı olan ÇEVKO Vakfı, önemli değerlere imza atmaya devam ediyor. Biz de GCA olarak ÇEVKO Vakfımızın yürüttüğü bu sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında elde edilen kazanımlara katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz.

Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Dikkat Çekiyor

 

07.01.2023