GCA “Hikaye Anlatıcılığı” Eğitimi Aldı

GCA çalışan ve yöneticileri “Hikaye Anlatıcılığı” eğitimi aldı. Bir aylık süreyle iki gün süren eğitimde; metafor kullanımı, öykü ve hikaye anlatımının insan psikolojisi üzerindeki etkileri, yaratıcılık kavramı, monolog - diyalog kullanımı gibi konular işlendi.

Çalışan memnuniyetini yüksek seviyede tutmayı ve müşterilerine sunmuş olduğu hizmet kalitesini arttırmayı görev edinen GCA, DİEM Akademi tarafından sunulan “Hikaye Anlatıcılığı” (Storytelling) eğitimini aldı. İnsanların hem iş, hem de özel hayatlarında stresli durumlarla başa çıkabilmelerini, sorunlara hızlı ve etkin çözüm bulabilmelerini kolaylaştırmak amacıyla tasarlanan eğitime, GCA yöneticileri ve çalışanları olmak üzere 22 kişi katılım sağladı. İki gün süren eğitim bir aylık sürede tamamlanarak, 27 Haziran ve 13 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi.

METAFORLA ANLATMAK ‘SİHİR YAPMAK’ GİBİDİR

İş dünyasında teknolojinin hızla ilerlemesi bir yandan ciddi avantajlar sağlıyorken, diğer yandan akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve benzeri iletişim araçlarına maruz kalan insanların konsantrasyonlarını olumsuz etkilemektedir. Hikaye Anlatıcılığı eğitiminin içeriğine göre, önemli bir iş görüşmesi veya sunum esnasında bilgi veren sözcük kullanımının yanında dinleyicilerin konuya konsantre olmalarını sağlamak için yapılması gereken en temel yöntemlerden biri duygularına dokunmaktır. Bu konuda başarılı olmanın en önemli yolu dil kullanımı kurallarına uymaktır. Dil kullanımı kurallarının içeriği; dil zekası, sağ beyin, hikaye anlatıcılığı ve hikayeleştirme kavramlarından oluşmaktadır.

Sağlıklı iletişim kurmanın önemli yollarından biri de metafor anlatımıdır. Eğitimde, “Metaforla anlatmak ‘sihir yapmak’ gibidir” cümlesini sıkça kullanan eğitmenler konuya şu şekilde açıklık getirdi:

“Kendimizi iyi anlatmanın ve karşımızdakini ikna etmenin en etkili yollarından biri metaforlarla konuşmaktır. Eğer anlaşılmak istiyorsanız en kısa ve etkili yolu seçin: metafor kullanın, metaforlarla konuşun, metaforlarla anlatın. Metaforların sihirli gücü hem günlük hayatımızda hem de marka dünyasında büyük bir hazine. Hepimiz bu hazineden yararlanmalıyız. Bir düşünceyi benzetme, mecaz ya da metaforla anlattığımızda dinleyiciyi kendi düşüncemizin içine çeker, onun da bizim hissettiğimizi hissetmesini, düşündüğümüzü düşünmesini sağlarız. Bilimsel ya da teknik konuları anlamakta zorlanmamız, konsantrasyonumuzu çabuk kaybetmemiz, konuların zorluğundan çok anlatım dilinin soyut olmasındandır. Dil ne kadar soyut olursa anlaşılması o kadar zorlaşır. Eğer dinleyene ne dediğimizi anlatmak istiyorsak kullandığımız dilin duygularımıza, sezgilerimize hitap etmesi gerekir. Metaforların sihirli gücü hem günlük hayatımızda hem de marka dünyasında büyük bir hazine. Hepimiz bu hazineden yararlanmalıyız.”

GCA “Hikaye Anlatıcılığı” Eğitimi Aldı

 

13.07.2018